Reuzen in de ontwijde kerk in de Adegemstraat.

vzw Het Paradijs organiseerde op 10, 11 en 12 september een open monumenten weekend in de Heilig Hart kerk in de Adegemstraat.

Op woensdag 8 september werden reus en Mieke vervoerd van de Nekker naar de kerk. Voor het behandelen van reus waren vele handen nodig, dit moet zeker gebeuren door genoeg  personen. We waren met 7 personen en dat is geen overbodige luxe voor het behandelen van dit kwetsbaar museumstuk. In de kerk dan omgekeerde beweging en dan werd hij ontdaan van de handbeschermingen. In de kerk werd een kleine infostand voorzien. Maar we merken dat er voor een toonmoment en infostand niet zo erg veel aandacht is, zeker wanneer tegelijkertijd er zoveel andere activiteiten en bezienswaardigheden zijn. Reuzen moet lopen en dansen, dan pas komen ze tot hun recht. Tijdens dit toonmoment hebben we twee nieuwe dragers mogen noteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close