Erfgoedklasbakken tijdens erfgoedweek

In 2022 werd voor de eerste maal “klasbakken” georganiseerd.  De bedoeling was dat erfgoed organisaties in een school een lesuur of een aantal lesuren over namen en een activiteit organiseerden. Wij hebben als ReuzenMechelen mee gedaan.

Op 25 april 2022 hebben Hugo en Eva een namiddag gevuld in twee 1ste leerjaren in de Sint Pieterschool.
en op 27 april 2022 in de voormiddag in twee 4de leerjaren in het Lyceum. We begonnen telkens tegelijkertijd in de twee parallelklassen met een powerpoint presentatie en nadien hebben we met de twee klassen tesamen Noa en Janneke getoond. Uitgelegd hoe de reuzen in elkaar zitten, de kledij besproken, met een lege reuzen mand laten zien hoe ze gedragen worden, en dan met de reuzen een eindje gelopen met de ganse bende achter ons aan. In het vierde leerjaar hebben we de kinderen opdrachten gegeven zodat ze zelf actief aan de slag konden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close