Federatiedag Reuzen in Vlaanderen in Lier.

6/10/2019. Een delegatie van ReuzenMechelen is naar de federatiedag van RIV geweest. Op een ludieke manier werden we verwelkomd en werd de toekomstvisie van RIV toegelicht. Een stafmedewerker van Histories schetste de werking i.v.m. het immaterieel cultureel erfgoed en de reuzencultuur. We waren getuigen van de inschrijving in het bevolkingsregister van de nieuwe Lierse reus Schrobberbeek die één van de hoofdfiguren is uit “En waar de ster bleef stille staan” van Felix Timmermans en waren getuigen van het overhandigen van de plakket Reuzenvriendelijke Gemeente aan de burgemeester van de stad Lier. Om 12u30 mochten we aanschuiven aan een rijkgevulde Brabantse koffietafel en daarna werden we vergast op een korte rondleiding met (Mechelse) gids in Lier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close